Webmaster informerar:

Flytta filer till Internet

Logga in till din mapp på internet

Det lättaste sättet för en nybörjare att överföra filer mellan din dator och din hemsida är troligen att använda Microsoft Internet Explorer, programmet med ett blått e som logga.

Du startar helt enkelt Explorer som vanligt, som om du var på väg att titta på vilken hemsida som helst. När programmet är igång går du till adress-fältet och skriver ftp://ftp.scorpionshops.com (du kan följa länken om du vill också).

logga in

Snart kommer en ruta upp där du får fylla i användarnamn och lösenord. (Om denna ruta inte kommer upp och allting bara stannar måste du berätta att du är du genom att välja File – Log in as, eller Fil – Logga in som på svenska ).

Logga in som

När det steget är klart får du fylla i vem du är:

användarnamn och lösenord

När webbhotellet vet att du är du kommer den visa de filer som tillhör ditt konto precis som om det var en vanlig mapp. (Och det är den stora hemligheten - det är en helt vanlig mapp! Enda skillnaden är att man från en dator som är kopplat in i ett stort nätverk kan titta in i en av dina mappar.)

din mapp på internet

De filer som visas på internet ligger mappen som heter dinsida.jarrolf.se - strunta helt enkelt i de andra filerna. Här kan du även se mappen bilder och blogg.

För att lägga till en fil kan du öppna den mapp på din hårddisk som du vill föra filer från. Tryck på den fil du vill kopiera med vänster musknapp och dra i den så den landar där du vill ha den.

flytta fil från hårddisk till internet

Sammanfattning

Så för att flytta filer från din hårddisk till din mapp på internet behöver du bara logga in på ditt konto, gå till den mapp du vill kopiera till och sen flytta filer genom att dra över dem.
/Per Erik Strandberg
2006 juni 08

- tillbaka till familjen Jarrolf
- tillbaka till Webmaster Informerar